Политический блог. Новости. Крым. АТО. Аналитика.

вторник, 12 сентября 2017 г.

Хірурги війни. Спецназ "Альфа" СБУ.

             Картинки по запросу спецподразделение альфа украина статья                                                                       
                                                                                                                          ЖИТТЯ - БАТЬКІВЩИНІ, ЧЕСТЬ - НІКОМУ!

Вересень 1972 року. Олімпіада в Мюнхені. Палестинська організація «Чорний вересень» здійснює терористичний акт, трагічними наслідками якого стала смерть одинадцятьох ізраїльських спортсменів. Ці події підштовхують ряд держав до створення сил спеціальних операцій, з новою контртерористичною функцією.

У деяких країнах, на той момент, вже існував поліцейський спецназ. Саме тому така функція була покладена на органи МВС. Там де такого підрозділу не було, ця функція була передана військовому спецназу.

Радянське військове керівництво, в силу ряду причин, розуміло, що країні необхідно не просто бойове, а оперативно-бойовий підрозділ. Так 29 липня 1974 року наказом № 0089 / ОВ Голови КДБ СРСР Ю.В. Андропова була створена Група «А» КДБ СРСР. Історичним рішенням, перший підрозділ по боротьбі з тероризмом було введено в структуру органів державної безпеки України.

У світову історію Група «А», більш відома як «Альфа», увійшла, як учасник двох історичних подій. Ці дві події вплинули на весь подальший хід розвитку політичної ситуації в Союзі.

Перша подія, що не має аналогів в світі, сталося 27 грудня 1979 року. За 43 хвилини був захоплений добре укріплений палац «Тадж-Бек» в Кабулі, що належав президенту Афганістану Аміну. Під час проведення бойової операції підрозділ втратило тільки двох бійців.

Друга подія за участю Групи «А», яке перекроїв історію СРСР, сталося 19 серпня 1991 року. Відмовившись від штурму Білого Дому в Москві, були попереджені можливі смерті тисячі людей.

Зі здобуттям незалежності, Україна стала потребувати свій непідконтрольний Москві підрозділ антитерористичної спрямованості.

31 травня 1992 року наказом № 083 Голови новоствореної Служби безпеки України, 10-я Група (м.Київ) Групи «А» була реструктуризована в Службу «С». Керівник служби підпорядковувався безпосередньо Голові.

За два роки, Служба провела безліч бойових і спеціальних операцій в інтересах своєї країни. Операція «Щит України» і охорона доправляємих в Україну контейнерів з новою валютою, є найбільш значними з них.

За вірну службу Батьківщині, Указом Президента України від 23 липня 1994 року в складі Центрального Управління СБ України на базі Служби «С», було створено Управління «А» і відповідні підрозділи в регіонах України. Через два роки, це Управління стане називатися антитерористичне.

До 2014 року управління повністю справлялося з покладеними на нього завданнями, щодо забезпечення безпеки держави. Було проведено велику кількість оперативно-бойових заходів всередині країни і за її межами.

Під час подій «Помаранчевої революції», співробітники ГУ «А» СБ України, на високому професійному рівні виконали завдання по забезпеченню охорони офіційних кандидатів на посаду Президента України.

«Альфа» завжди перебувала поза політичними іграми, які відбувалися всередині країни, і ніколи не брала участь, в силових протистояннях. Винятком склали дії зведеного загону ЦСО «А» в Будинку Профспілок з 18-го на 19-е лютого 2014 року. Будучи вірними присязі та Українському народові, навіть в складних умовах прийняття рішення, бійці виконали наказ, але озброївши себе зброєю з гумовими кулями.

Провину за зрадників, які перейшли на бік ворога і за свої помилки під час «Революції гідності», бійці підрозділу «А», сповна спокутували кров'ю у війні з окупантом щодо захисту цілісності України. ЦСО «А» СБ України бере участь у війні за сьогоднішній день.
Share:
Место: Unnamed Road, Kyivs'ka oblast, Ukraine

0 коммент.:

Отправить комментарий

BTemplates.com

Общее·количество·просмотров·страницы

Архив блога

Технологии Blogger.

Wikipedia

Результаты поиска

Translate

Blog Archive