Политический блог. Новости. Крым. АТО. Аналитика.

среда, 6 сентября 2017 г.

Чи принесуть миротворці ООН порядок на Українську землю.

Украина добивается введения миротворцев ООН на Донбасс с 2015 года

5 вересня президент Росії заявив, що готовий підтримати ідею введення миротворчого контингенту ООН на Донбас і дав відповідної вказівки про внесення резолюції в Радбез ООН.

Така заява викликала масу обурення в мережі і серед українських політиків. Що ж не влаштовує нас в його ініціативи. Виходячи, з його уточнень випливає те, що «блакитні каски» повинні будуть знаходитися виключно на лінії розмежування між українською армією і терористами «ЛДНР». Такий стан справ загрожує для нас тим, що в подальшому повернути Донецьку та Луганську область до складу України буде складно або навіть практично не можливо.

Існує так само побоювання, що через миротворців ООН Росія хоче узаконити свою присутність на Сході України. Відповідно в такому проекті немає нічого «миротворчого».

Насправді для України введення миротворчого контингенту, є ідеальним варіантом для завершення бойових дій. Військові експерти і безпосередньо генеральний Штаб розуміє, що повернути українські території військовим шляхом, поки на Сході присутні регулярні війська РФ, військовим шляхом занадто кровопролитно. Тому був обраний політичний варіант.

Сама ідея введення миротворців виникла ще в 2015 році і була озвучена президентом України Петром Порошенко. Він упевнений, що місія ООН на Донбасі була б «гарантією того, що на Донбасі припинять стріляти, гарантією того, що Росія припинить відправляти бойовиків і виведе свої регулярні підрозділи, забере зброю, яке вона поставила для того, щоб вбивати українців».

За два з половиною роки до цієї теми поверталися кілька разів. У квітні 2016 року, після чергового раунду переговорів в нормандському форматі, і в квітні 2017 го, після того як в Луганській області підірвався автомобіль моніторингової місії ОБСЄ. В кінці серпня цього року президент Петро Порошенко анонсував, що на засіданні Генасамблеї ООН у вересні презентує концепцію миротворчої місії.

Наявність миротворців має принести Україні не тільки стабілізацію ситуації, припинення вогню, але і значне економічне зростання. Нові торгові договору, додаткові робочі місця і розвиток інфраструктури, все це приходить і з «правильним» миротворчим контингентом.

Наскільки швидко вдасться вирішити питання зараз, після обопільних заяв т і як швидко вдасться досягти єдиної концепції, про т того буде, залежить, як швидко настане мир на Сході країни.
Share:

0 коммент.:

Отправить комментарий

BTemplates.com

Общее·количество·просмотров·страницы

Архив блога

Технологии Blogger.

Wikipedia

Результаты поиска

Translate

Blog Archive