Политический блог. Новости. Крым. АТО. Аналитика.

четверг, 31 августа 2017 г.

Чим б'є ВСУ російські танки

Уничтоженый российский танк Т-64БВ                                                   Фото из открытых источников

«Бубнові горять за милу душу». Цю фразу, сказану нашим співвітчизником Леонідом Биковим, можна з легкістю застосувати до росіян сучасним танкам.

Поки політичне і військове керівництво України вирішує питання з летальним зброєю для України від США - війна триває, а чи не найстрашніша загроза на Сході України - ворожі танки. За час війни українські військові навчилися успішно палити танки і техніку «настамнетов» протитанковими ракетними комплексами вітчизняного виробництва.

До доблесті наших солдатів варто нагадати, що на початку війни в розпорядженні українських військових не було ПТРК, проте вдалося знищити багато російських танків. Коли в 2014 йшла активна фаза наступу, ВСУ билися гранатометами і СПГ. Але навіть в такій ситуації наші хлопці нажглі достатню кількість танків в Дебальцеве.

«Надходили наступним чином: спецназ пішов у глибину і дивився, де групуються російські бронетанкові резерви, наводив артилерію, і вона крила ці резерви або їх Рембази, склади з паливом і боєприпасами. За два-три дні вони втрачали потенціал для наступу. Виїхала танкова рота, наступати на українські позиції, а шість танків не повернулися. Ви підете в наступну атаку? Ви танкістів не посадили в танк: у них буде стакан про зуби стукати, сигарета в рот не потраплятиме », - розповів експерт.

Американські Javelin зараз на слуху, але у нас є свій КБ «Луч» в Києві. КБ «Луч» випускає протитанкові керовані ракети "Стугна" і "Корсар". На підході випуск крилатих ракет «Нептун». Так, нехай наші ракети в чомусь поступаються американському аналогу, але це своє. Зараз вже не 2014-й, коли протитанкову озброєння було потрібніше, а 2017 рік, і фронт насичується цими "Стугна". Головне, що ці речі на фронті є, і вони працюють. Так, Javelin б'є по навісній траєкторії, але це не панацея.

Територія на лінії розмежування шириною до 4 км є «мертвою зоною» для бронетехніки. Якщо туди заїхати, то відразу ж починається полювання. Варто відзначити, що в таких умовах українські ПТРК «Корсар» не гірше американських.

ПТРК "Корсар", який днями надійшов у ЗСУ, - це протитанковий комплекс третього покоління. Він має істотний плюс в порівнянні з американською зброєю - тип прицілювання. Якщо Javelin - це теплове, то "Корсар" - це лазер. Чим краще? Ми не прив'язані до тепла. На сьогоднішній момент, якщо, припустимо, бронетехніка три дні стояла в капонірі і охолола, то я не думаю, що Javelin зможе його помітити. Наш "Корсар" за частку секунди визначає мету, після наведення променя. Під час випробувань цілеспрямовано стріляли в найбільш захищену частину техніки - в лоб. Незважаючи на сильний боковий вітер, ракета досягала мети. До того ж бійців не треба вчити довго. Зброя здатне бити на 2,5 кілометра і знищувати зміцнення і техніку. Причому не тільки на землі.

Основою російської наступальної доктрини є використання ротних і батальйонних тактичних груп, які посилені бронетехнікою. Якщо вибивати протитанковими комплексами бронетехніку, то вже ніхто нікуди не настає - немає потенціалу для наступу. Якщо грамотно поєднувати роботу протитанкових комплексів із збільшеними можливостями ВСУ, то ні про яке російському наступі мови не буде йти.

Звичайно, не варто відмовлятися від американської допомогу. Тим більше до його отримання не вистачає тільки підпису президента США. Зброя американців зможе відбити бажання у окупантів до наступальних операцій і допоможе більш ефективно протистояти ворогові. Краще комбінувати і не забувати про розвиток свого ВПК.
Share:

0 коммент.:

Отправить комментарий

BTemplates.com

Общее·количество·просмотров·страницы

Технологии Blogger.

Wikipedia

Результаты поиска

Translate